Betoverende Keltische kerstmuziek “A Celtic Christmas” door Merain

Vrijdag 23 december 2016, 20:00 uur

Sfeervol, warm en vrolijk met een vleugje mystiek: zo is het Keltische kerstconcert van Merain!
Het trio (zang, viool en Keltische harp) brengt op 23 december het betoverende kerstconcert A Celtic Christmas, naar de gelijknamige cd. Op het programma staan de mooiste kerstliederen en melodieën van de Britse eilanden: Ierland, Engeland, Schotland en Wales.

De muziek

Laat u in de prachtige Thomastsjerke door Merain meevoeren naar een wereld met besneeuwde mystieke landschappen, kastelen en ruïnes. Het trio speelt stemmige en ingetogen liederen zoals All through the night en Codail a linbh maar ook bekende Carols die door Merain op verrassende wijze zijn bewerkt. Natuurlijk ontbreken ook vrolijke jigs en reels niet in dit feestelijke concert. Zoals elk jaar kunt u ook nu weer een klein uitstapje verwachten naar een andere rijke volkstraditie.

Over Merain

De ervaren musiciennes van Merain spelen Ierse muziek op geheel eigen wijze. Zij presenteren verfijnde klassieke composities van Ierse componisten en toveren met hun stijlvolle bewerkingen traditionals om tot ware juweeltjes. Merain bestaat uit Mirjam Rietberg (harp), Mieke Manschot (zang en bodhrán) en Sandra Wallner (viool). Manschot en Rietberg studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam, Wallner aan het Mozarteum in Salzburg. De concerten van Merain trekken een groeiend publiek, van kamermuziekminnaars tot Ierlandliefhebbers. Het trio speelt door het hele land en ook buiten de landsgrenzen en was dit najaar te gast bij NTR Podium en AVRO’s Spiegelzaal.

Kaartjes?

Vrijdag 23 december 2016, 20:00 uur.
Kaarten: €16, kinderen tm 15 jaar €11, via de site van Merain.

Kersttour

Merain’s kersttour trekt dit jaar langs het Oude Kerkje, Middelbeers (9 december 20:00), De Kapel, Hilversum (11 december 15:00), Burg Linn, Krefeld (16 december 20:00), Kasteel Hackfort, Vorden (17 december 20:00), Slot Moermond, Renesse (18 december 2016), De Drommedaris, Enkhuizen (21 december 20:00), Lutherse kerk, Groningen (22 december 20:00)en de Thomastsjerke te Katlijk (23 december 20:00). Voor meer informatie: www.meraintrio.com

Pers

In het Noord-Hollands Dagblad werd enthousiast over Merain geschreven: “Merain weet volksmuziek uitnemend te vermengen met klassieke invloeden. Theatrale mogelijkheden werden glanzend voor het voetlicht gebracht door zangeres Mieke Manschot. Met de Ierse song ‘Don oiche u dim Beithil’ met een opvallend fraaie vioolsolo, het subtiel uitgevoerde ‘Silent Night’ en de glanzende interpretatie van ‘Song for Ireland’ heeft het trio grote muzikale indruk achtergelaten.”

Links

Site van Merain:kaarten
www.meraintrio.com